Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 25. rujna

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Na današnji dan godine 1493. Kolumbo je isplovio na svoje drugo putovanje prema Americi. Godine 1639. otvorena je prva tiskara u Americi. Junak Američke revolucije Ethan Allen… više »

Dogodilo se na današnji dan – 24. rujna

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Na današnji dan 1493. godine Kolumbo je započeo svoju drugu ekspediciju Novog svijeta. Prvi put oko svijeta jahtom dogodio se 1853.godine. Vlasnik jahte bio je Cornelius Vanderbilt.… više »

EH, DA...

Europske svađe i burna jesen

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

Angela Merkel želi da se pregovori oko izlaska Velike Britanije iz Europske unije odvijaju u dobroj atmosferi. S obzirom na kontroverznost rasprava, to je prilično veliki zahtjev.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. rujna

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Na današnji dan godine 1846. Johann Gottfried Galle i Heinrich d'Arrest otkrili su planet Neptun. 1868. godine Grito de Lares proglasio je neovisnost Portorika. Prvi tramvaj na parni… više »

EH, DA...

Bogataši proizvode najviše smeća

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Ionako ogromna količina otpada u svijetu mogla bi se povećati za 70 posto do 2050. zbog urbanizacije i rasta populacije, a najviše u južnoj Aziji i subsaharskoj Africi, objavila je… više »

PROBLEMI?

Pregovori oko Brexita: igra živaca

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Theresa May je očekivala da na informativnom samitu u Salzburgu može izmamiti ustupke od šefove država i vlada članica EU-a. Najavljivala je mogući preokret u pregovorima o Brexitu. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

NESKLAD

Europa se svađa oko Brexita i izbjeglica

objavljeno prije 24 dana i 11 sati

Angela Merkel želi da se pregovori oko izlaska Velike Britanije iz Europske unije odvijaju u dobroj atmosferi. S obzirom na kontroverznost rasprava, to je prilično veliki zahtjev.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

WOW!

Pelene postaju lonci za cvijeće

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Tone dječjih pelena velik su onečišćivač okoliša u svijetu, pa tako i u Nizozemskoj gdje je počela gradnja prve tvornice za recikliranje pelena u plastične proizvode. Poduzeće… više »

IPAK MIR?

Erdogan i Putin postigli dogovor oko Idliba

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

Diplomatska pobjeda za turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana: on je ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom kratkog posjeta Sočiju uspio uvjeriti da u sirijskoj pobunjeničkoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

RADNO

Nova faza projekta Inicijativa tri mora

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Inicijativu tri mora pokrenule su prije dvije godine Hrvatska i Poljska, pri čemu je ova potonja članica Europske unije već između dva svjetska rata pokušala sličnim projektom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

KONFERENCIJA

Dobra hrana – vrijeme je za razgovor o održivosti prehrambenog sustava

objavljeno prije 27 dana i 8 sati

Dobra hrana, permakultura, održivost i bioraznolikost glavne su teme nadolazeće konferencije ZMAG-a (Zelena mreža aktivističkih grupa) Naša dobra hrana koja će se održati u subotu, 13.… više »