Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

WOW!

Pelene postaju lonci za cvijeće

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Tone dječjih pelena velik su onečišćivač okoliša u svijetu, pa tako i u Nizozemskoj gdje je počela gradnja prve tvornice za recikliranje pelena u plastične proizvode. Poduzeće… više »

IPAK MIR?

Erdogan i Putin postigli dogovor oko Idliba

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Diplomatska pobjeda za turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana: on je ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom kratkog posjeta Sočiju uspio uvjeriti da u sirijskoj pobunjeničkoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

RADNO

Nova faza projekta Inicijativa tri mora

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Inicijativu tri mora pokrenule su prije dvije godine Hrvatska i Poljska, pri čemu je ova potonja članica Europske unije već između dva svjetska rata pokušala sličnim projektom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

KONFERENCIJA

Dobra hrana – vrijeme je za razgovor o održivosti prehrambenog sustava

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Dobra hrana, permakultura, održivost i bioraznolikost glavne su teme nadolazeće konferencije ZMAG-a (Zelena mreža aktivističkih grupa) Naša dobra hrana koja će se održati u subotu, 13.… više »

POPUŠTANJE?

Dvije Koreje nastavljaju razgovore

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un toplo je dočekao južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina koji je u utorak stigao u Pjongjang kako bi raspravljao o denuklearizaciji i službenom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

ANALIZA

Tko stoji iza desničarskih marševa?

objavljeno prije 1 mjesec

„To je jednostavno skupina ograničenih, glupih desničarskih ekstremista i točka." Tako je ministar unutarnjih poslova Saske-Anhalta Holger Stahlknecht nazvao akcije koje su organizatori… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 1 mjesec

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »

GREENPEACE

Tko je kriv za plastiku u moru?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s Parkom prirode Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku.… više »

ANALIZA

Europski parlament: novi odnosi snaga na vidiku

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Jedno je sigurno: sastav Europskog parlamenta, koji je danas s osam klubova zastupnika i grupa izrazito šaren, će nakon izbora u svibnju 2019. postati još nepregledniji. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, američki je automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu. Koncern je 1908. osnovao William C. Durant, a već iste godine… više »

DA?

Lažna veličina i stvarna sramota

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

„Najveća vojna vježba u našoj zemlji od 1981. godine!" Tu misao iz propagandnog repertoara Kremlja na sva zvona ovih dana oglašavaju ruski državni mediji. Hinjeni… više »