Svijet
STVARNO?

Klimatske promjene štete plućima

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Klimatske promjene utječu na dišne organe i ako ih ne budemo zaustavili imat će nepovratne posljedice na naše zdravlje, upozorava u petak pet organizacija, među kojima i… više »

PROBLEMI?

Nijemci nezadovoljni politikom Angele Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U Berlinu je parlamentarna ljetna stanka završila isto onako kako je i počela: svađom unutar vladajuće koalicije. Tema je ponovo politika prema izbjeglicama. Nakon eskalacije na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Iako se smatra prvim čovjekom koji je oplovio svijet, slavni moreplovac Ferdinand Magellan ipak nije bio te sreće. Krenuvši na put 1520. oplovio je veći dio Zemlje a najveća zasluga mu… više »

ZANIMLJIVO!

Ekološki prihvatljiv rast spašava svjetsko gospodarstvo?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Odlučne mjere suzbijanja promjena klime mogle bi povećati vrijednost svjetskog gospodarstva do 2030. za 26 tisuća milijardi dolara, pokazalo je novo istraživanje, prigušujući bojazni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Majanski kalendar jedan je od najspominjanijih načina mjerenja vremena u zadnjih nekoliko godina, jer je prema dosadašnjim tumačenjima kraj tog kalendara 21.12. 2012., kada se trebalo… više »

SVI NA TRG!

Počinje 11. ZeGeVege festival

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ovog petka i subote, 7. rujna 2018. (8 - 21 sat) i 8. rujna 2018. (8 - 19 sati) glavni zagrebački trg zazelenit će već 11. godinu zaredom brojni izlagači, predavači i gosti najvećeg veganskog… više »

KOMENTAR

Prekrajanje granica na Balkanu je loša ideja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Američka diplomacija na Balkanu, od Dejtonskog sporazuma u Bosni 1995. do proglašenja kosovske neovisnosti 2008. godine nikada nije slijedila ideju prekrajanja međunarodnih granica… više »

Dogodilo se na današnji dan – 6. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Poznati brod Mayflower isplovio je iz engleske luke na današnji dan 1620. Brod je prevozio Pilgrime, engleske separatiste, iz Engleske do mjesta Plymouth u SAD-u. Brod je inače trebao… više »

EKOLOGIJA

Green Sail potiče pozitivne prakse u nautičkom turizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Green Sail, inicijativa koja potiče ekološke prakse unutar nautičkog sektora, s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, snimila je video o pozitivnoj praksi… više »

STVARNO?

Američki saveznici s ruskim oružjem?

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Od 2015. godine Rusija je ušla na Bliski istok na način koji je do tada malo tko mogao zamisliti. Premda je vojna intervencija Moskve u Siriji služila kao podrška režimu… više »

5. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 5. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Nacionalna asocijacija profesionalnih bejzbolskih liga formirana je 1901. kao krovna organizacija manjih liga. Na današnji dan potpisan je ugovor između većih i manjih liga; njime se… više »

BANGKOK

Počela konferencija UN-a o klimatskim promjenama

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U Bangkoku je u utorak započela konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama uslijed poziva razvijenim zemljama na veći napredak i povećanu odgovornost u zaštiti klime.… više »

PROBLEMI?

Je li se Emmanuel Macron preračunao?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Slatko i letargično ljeto je prošlo. Francuzi se vraćaju s godišnjih odmora. Mnoge prodavaonice su nakon dužeg vremena ponovo otvorene. Metroi su puni, a učenicima je počela… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Moreplovac Henry Hudson istraživajući sjeveroistočnu obalu Amerike dospio je do ušća široke rijeke u blizini današnjeg New Yorka. Nadao se da će mu upravo ta rijeka… više »

3. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 3. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Malo je onih koji nisu čuli za engleskog kralja Richarda I. Dobro, vjerojatno je poznatiji kao Richard the Lionheart, odnosno Richard Lavlje Srce. Nadimak je dobio po iznimnoj hrabrosti i… više »