Svijet
SLOGA

Italija i Mađarska složno u borbu protiv migranata

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

"On je moj heroj", oduševljeno je tijekom ovotjednog posjeta Italiji govorio mađarski premijer o talijanskom ministru unutarnjih poslova. Matteo Salvini je, s druge strane, Viktora… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Legendarna pomorska bitka kod Akcija s još legendarnijim učesnicima, poznatim ljubavnicima Markom Antonijem i Kleopatrom, odigrala se na današnji dan 31. godine prije Krista.… više »

KATASTROFA

Globalno zagrijavanje natjerat će gladne kukce na uništavanje usjeva

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Apokaliptičnih scenarija sve je više - američki znanstvenici upozoravaju da će globalno zagrijavanje rezultirati još jednom lošom posljedicom za naš planet i… više »

ZANIMLJIVO

Sve više žena simpatizira s desničarima

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Chemnitz krajem ljeta 2018. Razbjesnjela rulja na ulici poziva na oštrije djelovanje prema migrantima. Posebno su muškarci ti koji vikanjem privlače pozornost. Ali i sve… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Broj Zvijeri, iliti broj 666 kojeg sadržava godina 1666., mnogima je objašnjenje uzroka Velikog londonskog požara iste godine. Izuzme li se kršćanska mistika, stvarni uzrok nije… više »

BRAVO

Francuska zabranila pesticide koji ubijaju pčele

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Francuska je preuzela vodeće mjesto u borbi protiv kemikalija koje se smatraju odgovornima za dramatično smanjenje broja pčela - u subotu na snagu stupa zabrana pet vrsta neonikotinoidnih… više »

STVARNO?

Trauma nakon "homo-izlječenja"

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Mathew plače, suze teku niz njegovo lice. Upravo je svom ocu rekao nešto što o njemu nitko drugi nije znao. Jer se bojao bilo kome pričati o tome. Ali ove je subote došao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Čovjek opjevan u mnogim djelima kao tiranin i hladnokrvni ubojica, engleski kralj Henry VIII. stvarao je neprijatelje na svakom koraku. Na današnji dan svađa koju je godinama vodio s… više »

KOMENTAR

Lažljiva talijanska vlada

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Populistička vlada u Italiji čini oni što populisti rade najbolje: izokreću činjenice, potpiruju emocije, slave pobjede uz pomoć lažnih optužbi i jednostavnih parola - i na tome… više »

30. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 30. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Na današnji dan 1974. dogodila se strašna željeznička nesreća u Zagrebu. U 22 sata i 40 minuta vlak Atena-Dortmund uletio je brzinom od 103 km/h u splet tračnica i skretnica na… više »

JEEE!

Europljani ne žele zimsko radno vrijeme

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Preko 80 posto Europljana koji su sudjelovali u internetskoj anketi želi ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen, objavio je u srijedu njemački list Westfalenpost. Anketa, koju je… više »

CHEMNITZ

Glasine na internetu, nasilje na ulici

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

U sukobima desničarskih i ljevičarskih prosvjednika u centru saskog grada Chemnitza u ponedjeljak je navečer ozlijeđeno najmanje šest osoba. Policija ne isključuje mogućnost da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Turcima Ludovik II. Jagelović, hrvatsko-ugarski… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom… više »

PROMJENE

Koliko katolička je Irska još?

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Irska je u papinskoj groznici jer je papa Franjo stigao u posjet tom katoličkom otoku. Stotine tisuća ljudi su pristigli u Dublin zbog misnog slavlja u Phoenix parku, najvećem gradskom parku… više »