Svijet
SRAMOTA!

Pitka voda nije dostupna u - polovici škola u svijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Gotovo polovica škola na svijetu nema pitku vodu, toalete i umivaonike za pranje ruku, stavljajući tako milijune djece u opasnost od raznih bolesti, priopćili su stručnjaci iz Svjetske… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

PRIPAZITE

Kontakte leće - opasni zagađivači oceana

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Kontaktne leće bačene u zahodsku školjku ili u umivaonik značajno pridonose zagađenju oceana plastičnim česticama, upozorili su u američki znanstvenici. Svake godine u Sjedinjenim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

AFERE

Slabe šanse za opoziv Trumpa

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

DW: Od početka mandata nijedan skandal nije naškodio Donaldu Trumpu. Sada je njegov bivši odvjetnik Michael Cohen pod prisegom tvrdio da mu je Trump… više »

25. 8.

Svjetski dan za ukidanje specizma

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Jeste li se ikada susreli s pojmom specizam? Milijuni ljudi diljem svijeta već znaju da je specizam „propust da se, s obzirom na pripadnost vrsti ili karakteristike tipične za neku… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Doba renesanse označilo je i malo veće slobode u razvoju znanosti i istraživanju svijeta oko nas, no i dalje su ostale neke granice koje je bilo prilično teško prijeći. Galileo Galilei… više »

24. 8.

Dan roda - 24. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Dan roda u Hrvatskoj se obilježava 24. kolovoza kako bi se upozorilo na opadanje broja roda zbog nestanka njihovog prirodnih staništa. Bijela roda je dio identitet hrvatskog sela i… više »

O, DA!

Novinari ne smiju šutjeti na prijetnje

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

„I ti ćeš dobiti u potiljak, kunem se", poruka je koju je primio televizijski satiričar Domagoj Zovak nakon emisije koja se ovom gledatelju, očito, nije svidjela. Slučaj je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

BUDUĆNOST

Futurolog Dromi predviđa: potencijal pametnih gradova budućnosti je u Africi i Južnoj Americi

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Futurolog Aric Dromi predviđa da će gradovi budućnosti biti više digitalni nego fizički, a pitanje budućnosti gradova smatra krajnje filozofskim. Na temu pametnih gradova govorit će na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

  Na današnji je dan davne 1305. pogubljen William Wallace, škotski patriot, nakon što ga je Kralj Edward I od Engleske optužio za izdaju. Wallace je jedan od… više »

22. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 22. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

22. kolovoza 234. je dan u godini po Gregorijanskom kalendaru. Do kraja godine još je 131 dan. 476. godine Odoakar je proglašen kraljem Italije od strane svojih trupa. Početak… više »

ZEGEVEGE

Igor Barberic muti veganske kolace na ZeGeVegeu

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Ako ste među onima koji se pronalaze u izreci: „Na možeš kupiti sreću, ali možeš kupiti sastojke za cupcake, a to je gotovo ista stvar" i među onima kojima savršeni… više »

KOMENTAR

Brexit u slijepoj ulici

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Pregovori Velike Britanije i Europske unije o Brexitu su zapali u slijepu ulicu. To ne kaže bilo tko, nego britanska premijerka Theresa May. U pismu vlastitoj i duboko podijeljenoj… više »