Svijet
AKCIJA

Virtualna klaonica u centru Zagreba

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Paul McCartney davno je izjavio: „Kada bi klaonice imale staklene zidove, svi bismo prestali jesti meso". Klaonice i farme, naravno, nastavile su skrivati brutalne prizore iza debelih… više »

NEZGODNO

Austrijanci se pripremaju za zatvaranje granica

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Vježbom u koju je bilo uključeno 500 policajaca i 200 vojnika austrijska desno-konzervativna vlada je demonstrirala svoju namjeru da na granici spriječi ulazak izbjeglica u tu zemlju. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Na današnji dan 1358. osnovana je Dubrovačka Republika. Venecija je Zadarskim mirom izgubila otoke i gradove od Kvarnera do Drača, a Dubrovnik je priznao vlast hrvatsko-ugarskog kralja… više »

SITUACIJA

Europa se uspješno pretvara u tvrđavu

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Može li kancelarka Angela Merkel nakon summita o migraciji u Bruxellesu svom koalicijskom partneru Horstu Seehoferu predočiti rješenje, kako bi se izbjeglice mogle vraćati natrag u… više »

TURSKA

Erdogan pobijedio, demokracija izgubila

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

U Turskoj je započela jedna nova era. Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je zacementirao svoju moć najmanje za idućih pet godina. Novi sustav dozvoljava predsjedniku da direktno postavlja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Prema srednjevjekovnoj legendi Čarobni frulaš je 1284. godine odveo djecu iz njemačkog grada Hamelina. Priča govori kako su grad Hamelin opsjedali štakori zbog čega su građani… više »

ČESTITAMO

Europska nagrada za Sinjsku alku

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

„Drago nam je da je nagrada došla baš u godini koja je proglašena godinom kulturne baštine u Europskoj uniji", rekao je za DW ravnatelj Muzeja Sinjske alke… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

U američkoj saveznoj državi Montani, nedaleko od današnjeg mjesta Busby, 1876. godine odvila se bitka kod Little Bighorna, najslavnija bitka velikog rata sa Siouxima u kojoj je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Njemački grad Aachen 1374. godine postao je poprištem jedne od prvih zabilježenih epidemija tzv. 'plesne kuge'. Stanovnici grada, prema nekim izvorima njih do tisuću, kroz nekoliko su… više »

kirgistan izbjeglice
STRAH...

Centri za izbjeglice „pred vratima“ EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Usprkos već i žestokim polemikama o takvom „rješenju" izbjeglica koji žele u Europsku uniju a koje je spomenuto u jednom prijedlogu zaključka predstojećeg sastanka na vrhu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

PITANJA...

Može li Erdogan ipak izgubiti na izborima?

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U Turskoj se 24. lipnja održavaju parlamentarni i predsjednički izbori. Prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, između 45 i 55 ispitanih će glasati za Recepa Tayyipa Erdogana. Ipak, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

EU POLITIKA

Macronova podrška Angeli Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Kao da kancelarki Angeli Merkel trenutno nije dovoljno teško s rješavanjem krize između dvije stranke demokršćanske Unije CDU i CSU: dan nakon što je odložen spor… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »