Zagreb
DOĐITE

Jubilarni 40. SFeraKon od 11. do 13. svibnja

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove će godine proslaviti 40. rođendan bogatim programom koji od 11. do 13. svibnja na Fakultetu… više »

COOL

Mark Hamill čestitao May the 4th udruzi Star Wars fanova u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Povodom obilježavanja Star Wars dana, popularnog May the Fourtha, hrvatska Udruga ljubitelja Zvjezdanih ratova primila je čestitku od ni više ni manje nego @HamillHimself-a, Marka… više »

PROJEKTI

Počinje Projekt Ilica: Q'Art

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Pomalo uspavana Ilica, nagrđena napuštenim dvorištima i uličnim prostorima, od 18. do 25. svibnja opet će disati punim plućima i dvorištima. Projekt Ilica: Q'Art otvara… više »

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme trgovina i shopping centara na 1. svibnja 2018., Međunarodni praznik rada

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Radno vrijeme trgovina i shopping centara na 1. svibnja, Međunarodni praznik rada 2018. godine. Radno vrijeme trgovina: Diona - nedjeljno radno vrijeme Interspar - do 20 ili 21 sat,… više »

ANALIZA

Sanacija najvećeg hrvatskog klizišta ili - klijentelizam?

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Ne nazire se kraj eskalaciji spora između Grada Zagreba i građana zagrebačke sjeverozapadne četvrti Podsused koji su prije dva mjeseca otkrili da bi uskoro u blizini njihovih kuća mogao… više »

PRIPAZITE

Privremena regulacija prometa u Zagrebu zbog Tour of Croatia 2018.

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Privremena regulacija prometa u Zagrebu - dana 22. travnja 2018. godine u vremenu od 15:30 sati do 17:00 sati za promet se privremeno zatvara: Slavonska avenija od čvora Ivanje Reke… više »

NAJAVE

Zakoračite u čaroban svijet ZmaJurjeva

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

Park Ribnjak ovoga će vikenda treći put zaredom otputovati u srednji vijek kroz maštoviti svijet ZmaJurjeva, kojim će i ove godine šetati brojni vitezovi i njihove djeve, a… više »

DOĐITE

Peti rođendan Pet shopa Šapa

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo i Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja Merida, u subotu, 21.4.2018. godine će prikupljati donacije građana i prodavati svoje… više »

PIRJATELJI ŽIVOTINJA

Udomljavanje je fora: Prijateljstvo – ljudi i psi

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Prva ovogodišnja akcija „Udomljavanje je fora" održat će se u subotu 21. travnja 2018. godine, od 9 do 15 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, u organizaciji Grada… više »

MAPIRANJE TREŠNJEVKE

Šetnja Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke organiziraju u srijedu, 18. travnja, novu, proljetnu šetnju Staglišćem i sjevernim dijelom Vrbana.… više »

VIDITE LI?

Zašto je Sljeme „oćelavilo“?

objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana

Dovoljno je iz bilo kojeg dijela Zagreba pogledati prema Medvednici, tim plućima hrvatskog glavnog grada i vidljivo je da se šuma na zagrebačkoj gori prorijedila. Godinama stižu… više »

NAJAVE

Tribina Psihologija identiteta – pitanja roda i spola

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu iz ciklusa… više »

POŽURITE

Prijave za Nagradu Luka Ritz do 13. travnja

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Kandidaturu za dodjelu Nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost mogu podnijeti zagrebačke osnovne i srednje škole, a kriteriji su sudjelovanje u humanitarnim… više »

DOĐITE

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja - 7. travnja, Cvjetni trg

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2018. u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, strukovni razred za… više »

ARHIVALIJA MJESECA

Arhivalija mjeseca za travanj 2018.

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

HR-DAZG-872  ZBIRKA TISKOVINA, 3493 Iz Zbirke tiskovina izdvojili smo Tarifu za dvoprežne podvoze (fijakere) u gradu Zagrebu iz 1917. godine. Tarifa je prihvaćena zaključkom… više »