Zagreb

Zaštitar Sokol Marića iscenirao otmicu i pobjegao s novcem?

objavljeno prije 11 godina

Ubrzo nakon jučerašnje otmice blindiranog kombija Sokol Marića koji je prevozio novac za bankomate u Novom Zagrebu, pojavila se sumnja da je riječ o lažiranoj otmici. Kombi u kojem je… više »

Besplatni muzeji jednom godišnje

objavljeno prije 11 godina

Sutra počinje kulturno-turistička manifestacija ‘Noć muzeja’, tijekom koje će 17 zagrebačkih muzeja besplatno otvoriti svoja vrata posjetiteljima. Muzeji će biti otvoreni od 18… više »

Na Pitching forum ZagrebDoxa prijavljeno četrdesetak radova

objavljeno prije 11 godina

U sklopu međunarodnog festivala dukumentarnog filma ZagrebDoxa održava se Pitching forum, na kojem filmaši razmjenjuju i predstavljaju svoje projekte. Za ovogodišnji Pitching… više »

‘ABECE-DA! ravnopravnosti spolova’

objavljeno prije 11 godina

Gradski ured za zdravstvo u sklopu obilježavanja 20 godina projekta ‘Zdravi gradovi’ siječanjsku je medijsku kampanju posvetio ravnopravnosti spolova.U sklopu kampanje u 55… više »

Počinje Test!8

objavljeno prije 11 godina

Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije ‘Test!8’ bit će održan od 23. do 27. siječnja u prostoru Studentskog centra i Teatra &TD u Zagrebu, a sadrži… više »

Udruge: Grad za vlastiti nerad optužuje nas

objavljeno prije 11 godina

U nedavno objavljenom izvještaju Povjerenstva za kontrolu prostora u vlasništvu Grada Zagreba izneseno je niz netočnosti i insinuacija koje su naštetile ugledu Udruženja… više »

Novi tramvaji troše duplo više

objavljeno prije 11 godina

Tristo milijuna eura dobivenih iz poskupljenja Grad planira uložiti u kupnju 70 tramvaja i 200 novih autobusa. No, većini građana Zagreba kao i većini zastupnika građana u Gradskoj… više »

SPORT

Počinje EP u klizanju

objavljeno prije 11 godina

Predsjednik RH Stjepan Mesić otvorit će večeras u 18.30 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova Europsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, koje će se do nedjelje 27. siječnja održati u Zagrebu.… više »

Policija bi odvozila aute pijanih vozača

objavljeno prije 11 godina

Svaki drugi pijani vozač koji je skrivio nesreću protekle godine je poginuo, a u 36 nesreća s mrtvima čak je 19 vozača u krvi imalo više od 1,5 promila alkohola. Zagrebačka policija… više »

KAMATE NA RAČUNE?

Zašto kasni dostava računa?

objavljeno prije 11 godina

Nekoliko tisuća ogorčenih građana iz različitih dijelova Zagreba još nije za prošli mjesec dobilo račune za odvoz smeća, komunalnu naknadu i pričuvu zbog čega će Čistoći i… više »

Jarun (već) mijenja Sljeme

objavljeno prije 11 godina

Za ovo doba godine neuobičajeno visoka temperatura od deset stupnjeva i zubate zrake siječanjskog sunca izmamile su jučer mnoge Zagrepčane na šetnju oko Jaruna, dok je na Sljemenu,… više »

KULTURA

Prvih 40 za ‘Stilske vježbe’

objavljeno prije 11 godina

Svečanom izvedbom predstave ‘Stilske vježbe’ u Dramskom kazalištu Gavella sinoć je obilježena 40. obljetnica izvođenja te najdugovječnije predstave na svijetu s istom… više »

Prosvjed zakazan za subotu u 11 sati

objavljeno prije 11 godina

Tridesetak aktivista Prava na grad i Zelene akcije u petak su najlonskim transparentima opkolili gotovo cijelu Varšavsku ulicu, želeći pokazati koliko će dugačka i velika biti… više »

Zagrebački tramvaj na helsinškim tračnicama

objavljeno prije 11 godina

Zagrebački niskopodni tramvaj Crotram od danas mogu redovito koristiti i stanovnici Helsinkija, a Finci, koji će se u njemu imati priliku voziti još puna tri mjeseca,… više »

Stanovi u ‘opasnoj zoni’

objavljeno prije 11 godina

Socijalni stanovi koje će izgraditi Grad Zagreb na zemljištu Katoličke crkve u Strugama na Žitnjaku, nalazit će se u neposrednoj blizini velikog zagađivača, tvornice Dioki, te… više »