Zdravlje
Manje pušenja

Englezi naglo bez cigareta

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Rekordan broj pušača u Engleskoj prestao je pušiti u prvih devet mjeseci nakon uvođenja zabrane pušenja u javnim prostorima, pokazalo je novo ispitivanje.Studija… više »

Alternativa kod hiperaktivnosti

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Iako lijekovi kao što su Adderall, Ritalin i Concerta ostvaruju vrhunske rezultate u liječenju hiperaktivnosti kod djece, moguće nuspojave poput iznenadne smrti, srčanog udara i… više »

Neučinkovit test

Pozitivni, a zapravo su negativni

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Njujorški gradski zavod za zdravstvo potvrdio je New York Postu kako je došlo do velike zabune u rezultatima testiranja na HIV. Naime, u razdoblju od studenog 2007. do travnja… više »

Britanke kupuju kontracepcijske tablete online

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Nova usluga portala DrThom omogućit će punoljetnim Britankama da legalno nabavljaju antibebi pilule putem interneta, bez posjeta liječniku. Usluga pogoduje ženama koje u blizini nemaju… više »

Japanske gljive protiv raka

objavljeno prije 11 godina

U svijetu se sve više koristi imunoterapija kao način liječenja oboljelih od karcinoma. ImmunoMax AHCC se koristi u više od 700 bolnica širom svijeta pri tretmanu… više »

Svatko ima potrebu da negdje otputuje na odmor

objavljeno prije 11 godina

Mnoge od nas muči osjećaj da će na odmoru potrošiti teško stečeni novac. Možda neki imaju mnogo preče potrebe, a možda se osjećaju bolje kad potroše novac na obitelj, a… više »

Laž je da su mobiteli štetni za zdravlje

objavljeno prije 11 godina

Upotreba mobitela kod odraslih ne ostavlja nikakve zdravstvene posljedice pa tako i ne donosi sa sobom povećanu opasnost od raka, kako se do sada spekuliralo, proizlazi iz rezultata prve… više »

U Akromionu u dva mjeseca 100 operacija

objavljeno prije 11 godina

Nedavno otvorena Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion iz Krapinskih Toplica u prva dva mjeseca rada uspješno je obavila 100 operacija. Operacije su obavljene u… više »

Novi, potpuno prirodni preparat za sunčanje

objavljeno prije 11 godina

Već postojećoj Dr. Hauschka obitelji preparata za sunčanje, poznatih po prirodnim sastojcima pridružio se i najnoviji, Dr. Hauschka sprej za sunčanje sa zaštitnim faktorom 15. Riječ je… više »

MOBILNA OPASNOST

Oprezno s mobitelima

objavljeno prije 11 godina

Dvadesetak znanstvenika i kancerologa uputilo je u Parizu apel na opreznije korištenje mobitela, budući da još nema konačne potvrde o njegovoj neškodljivosti za zdravlje,… više »

bankari najnesretniji

Plaća ne garantira sreću

objavljeno prije 11 godina

Zadovoljni zaposlenici su oni koji imaju dovoljno vremena za privatni život i dobre suradnike.Istraživanje provedeno među 1000 zaposlenika u 20 profesija pokazalo je da su zaposlenici u… više »

Uspjeh Natural Wealtha

objavljeno prije 11 godina

Superbrands Croatia 2008. novo je priznanje u nizu nagrada koje je u posljednje vrijeme osvojio Natural Wealth. Proizvodi Natural Wealth postali su dio svakodnevne prehrane velikog broja… više »

Moguće je klonirati kosu

objavljeno prije 11 godina

Svi oni koje muči manjak kose, opet će moći imati raskošne kovrče jer će znanstvenici do tada usavršiti kloniranje kose u laboratoriju. Revolucionarnu terapiju, nazvanu… više »

Besplatna promjena spola na Kubi

objavljeno prije 11 godina

Kuba je odobrila operacije promjene spola i obavljat će ih besplatno za one pacijente koji ispunjavaju potrebne kriterije. Zahtjev je već podnijelo 28 Kubanaca, a kubanske liječnike obučavali… više »

Djevojčica rođena s 2,9 promila alkohola u krvi

objavljeno prije 11 godina

Djevojčica rođena u bolnici u Otwocku kraj Varšave imala je u krvi 2,9 promila alkohola dok je majka imala 1,2 promila. Život djeteta i majke nije ugrožen, objavila je policija, koja… više »