Život
YEAH!

3 osobine koje svi vole

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Privlačnost ne mora biti samo u tajanstvenosti i lijepom izgledu, sigurno i vi znate neke fizički neugledne ljude koji su pravi magnet u društvu jer imaju ono nešto što… više »

ZAPAMTITE!

Vremenske i klimatske promjene nisu ista stvar!

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Prije svega, gospodo, one su stvarne, one se događaju upravo sad i ako ne stanemo na loptu s nagomilavanjem ljudske gluposti bit će prekasno. Neki se stručnjaci kažu da je već prekasno. Prije… više »

EH, DA... :)

Rekordi i sve mračnija strana turizma i u ovoj godini

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

To je bio posljednji projekt dosadašnjeg glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleba Rifaia. Tom Jordancu ovog prosinca istječe i njegov drugi mandat na čelu… više »

NOVOSTI

Samsung pokrenuo proizvodnju druge generacije 10nm DRAM-a

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Tvrtka Samsung Electronics najavila je početak serijske proizvodnje 8 Gigabitnih DDR4 (Double-Data-Rate-4) DRAM memorijskih čipova proizvedenih pomoću 10nm (1y-nm) tehnologije druge… više »

MA DA?

Ovo je razlog zašto se ljudi više seksaju za Božić

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Osim najsretnijeg doba u godini, božićno vrijeme također je najbolje vrijeme  za napraviti bebu. Sveučilišta u Indiani i Portugalu odlučila… više »

FORA!

Zašto prilikom poljupca glavu okrećemo udesno

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Ljudski mozak zanimljiv je organ koji se sastoji od lijeve i desne polutke, a svaka od njih zadužena je za određenu vještinu, poput pisanja ili govorenja. Istraživanja ljudskog… više »

A pazi ovo!

Aplikacija koja spaja parove na temelju DNA

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Aplikacije za pronalaženja partnera danas su sve popularniji način započinjanja potrage za srodnom dušom ili barem malo kasnonoćne zabave. No koliko su pouzdane? Kako možemo znati… više »

ZNATE LI?

Što nasljeđujemo od majki, a što od očeva?

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Postoji mnogo gena koji su odgovorni za jedinstven izgled. Geni se miješaju i nekad je teško odrediti kome dijete točno sliči, no za neke gene se ipak zna potječu li… više »

OPA!

Kanabis bi mogao izliječiti psihozu?

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Psihijatrijski pacijenti liječeni supstancom pronađenom u kanabisu, kanabidiolom, pokazuju smanjenje simptoma psihoze i "poboljšanje" u općem duševnom zdravlju. … više »

COOL!

Nokia pokreće repliku E71 mobitela

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Tvrtka HMD Global planira plasirati na tržište još jednu repliku modela uređaja iz zlatnog doba brenda - Nokia E71. Izvorna Nokia E71 u svoje doba bila je jedan od najbržih… više »

HE HE

Koliko stvarno traje seks, a koliko bismo željeli

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Trajanje seksa obično je prenapuhano kad razgovaramo s prijateljima, jer brojke koje se tada ispaljuju bez zadrške stvarno nemaju veze s istinom, a nedavna globalna anketa o… više »

Kosa, krevet, spavanje
SAVJETI

Zašto trebamo spavati na lijevoj strani

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Položaj u kojem spavate utječe na vaše opće zdravlje, znate li to? Posljednja istraživanja pokazala su da spavanje na lijevoj strani može doprinijeti zdravlju mnogih organa, a portal… više »

Lako za nokte
SAVJETI

Kako nokte održati zdravima

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Naši nokti svakodnevno svašta trpe, no možemo im pomoći da postanu zdraviji, ljepši i lakši za održavanje. Evo i kako: 1. Nosite rukavice kad čistite Iako ih možda… više »

ZANIMLJIVO

Usamljenost se može riješiti - aplikacijama?

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Usamljenost je postala prava epidemija, naročito u Velikoj Britaniji, pa ne čudi da se provode mnoga istraživanja na tu temu, a jedno je u zadnje vrijeme privuklo veliku pažnju javnosti -… više »

2015 - asteroid u obliku lubanje
UPS?

Golemi asteroid u obliku lubanje leti prema Zemlji

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

Zove se 2015 jer je te godine prvi puta preletio kraj Zemlje, asteroid su prvi puta zamijetili jer se jako približio našem planetu. Usto, njegov je oblik vrlo… više »