Zdravlje nema prethodne stranice
PODACI

Pada smrtnost od karcinoma u Europi

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Broj oboljelih od karcinoma u Europi nastavlja redovito rasti ali je smrtnost vezana uz tu bolest u padu, istaknula je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u "Izvješću o zdravlju u… više »

STANJE

Europljani su pretili i previše piju

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Ljudi u Europi žive dulje, rekla je u srijedu u izvješću Europska zdravstvena agencija, ali i upozorila da napredak ugrožavaju čimbenici rizika među kojima pušenje i sve veća… više »

DOĐITE

Besplatne provjere vida u Knjižnicama grada Zagreba

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Problemi s vidom mogu se pojaviti bilo kada, bez obzira na godine. Zato su redoviti pregledi od izuzetne koristi. Essilor kao lider u optičkoj industriji ulaže iznimno velike napore kako bi… više »

SPAS?

Kombinacije antibiotika spašavaju svijet?

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Superbakterije polako dobivaju bitku protiv klasičnih antibiotika i stručnjaci već godinama panično traže nove, jer postoji realna mogućnost da ostanemo bez ikakvog saveznika u borbi protiv… više »

AHA!

Kako odabrati školsku torbu da sačuva zdravlje djeteta?

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Školske torbe svake godine su jednako nevjerojatno teške i prepune bespotrebnih knjiga koje služe jedino za zaradu izdavačima, a mala i nejaka leđa trebaju ih tegliti svakoga… više »

ZAPAMTITE!

Krvne grupe i darivanje krvi

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Krvne grupe su nasljedne i nepromjenjive karakteristike našeg organizma. Krvna grupa 0 je "univerzalni donor" jer nema antigena na svojim staničnim membranama. Odnosno, u eritrocitima… više »

OPREZ

Što napraviti kad srce udara kao ludo?

objavljeno prije 1 mjesec

Srce ima prilično nezahvalan posao - mora neprestano raditi da bi vas održavalo živim, ali najčešće ga niste svjesni. Osim, naravno, ako vas netko ne pokuša opljačkati ili ste… više »

WOW!

Enzimi mogu promijeniti krvnu grupu?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Znanstvenici vjeruju da su u laboratorijskim testiranjima otkrili siguran način promjene krvne grupe darivatelja u univerzalni tip "0" koji je često potreban u hitnim transfuzijskim… više »

PAZITE SE!

Rekordan broj oboljelih od ospica u Europi

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je broj oboljelih od ospica u Europi dosegnuo rekordnu razinu. Više od 41 tisuće ljudi oboljelo je od ospica u prvih šest… više »

dijete roditelj cigareta pu
EH, DA...

Djeci stvarno šteti pasivno pušenje

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Izgledi da odrasli nepušači umru od posljedica teške plućne bolesti veći su ako su odrastali uz roditelje pušače, pokazali su rezultati američkog istraživanja. Članovi… više »

STVARNO?

Šetnja u kolicima i nije baš zdrava...

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Vožnja u kolicima smatra se sjajnom idejom, jer će dijete biti "na zraku"... no izgleda da ni to više ne vrijedi, jer je britanska studija pokazala da su dojenčad i ostala djeca koje… više »

ZAPAMTITE!

Bezglutenski proizvodi nisu za djecu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Premda su police supermarketa pune bezglutenskih proizvoda, djeca bi ih trebala konzumirati samo ako pate od intolerancije na gluten, preciznije od autoimune bolesti celijakije, ističu… više »

SAVJETI

Upute za starije osobe - kako lakše podnijeti vrućine

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Centar za gerontologiju zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo izradio je upute za starije osobe pri izlaganju visokim temperaturama, koje osobito vrijede za oboljele od kroničnih i… više »

DOKAZANO

Zdrava prehrana štiti od raka

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Zdrava prehrana ima goleme koristi za naš organizam, a možda i najvažnija je upravo otkrivena - može spriječiti pojavu raka. Rezultati istraživanja objavljeni su u stručnom časopisu… više »

28. SRPNJA

Svjetski dan hepatitisa je danas

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Svjetski dan hepatitisa obilježava se 28. srpnja, na rođendan znanstvenika dobitnika Nobelove nagrade dr. Barucha Blumberga koji je otkrio hepatitis B virus (HBV) i razvio… više »