Znanost nema prethodne stranice
HMMM...

Jeste li čuli za misteriozne radio signale koji dopiru iz svemira?

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Korak smo bliže razotkrianju istine koja se skriva iza misterioznih signala koji dolaze iz dubine svemira. Još 2007. astronome je počeo mučiti signal odaslan s nepoznate lokacije… više »

Ostaci izumrlih biljaka s Antarktike
NEVJEROJATNO!

Pronađeni ostaci fosilne šume na Anktartici

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Otkriveni su 280 milijuna godina stari fosili drveća koji se smatraju ostacima najstarije polarne šume na Antarktici.  Erik Gulbranson i John Isbell na Transantarktičkim su… više »

COOL

Njemački svemirski centar uzgaja povrće na - Antarktici

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Znanstvenici iz Njemačkog svemirskog centra (DLR) počeli su s montažom naprednog staklenika na Antarktici, koji bi trebao odgovoriti mogu li se u svemiru uzgajati biljke i proizvoditi hrana.… više »

100

Indija lansirala jubilarni satelit za nadzor granica

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Indija je u petak u svemir lansirala stoti satelit u trenutku kada premijer Narendra Modi nastoji pozicionirati zemlju kao pružatelja globalnih i povoljnih usluga u svemiru. Indija je… više »

WOW!

Genijalna fotografija Zemlje i Mjeseca

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

NASA-ina letjelica OSIRIS-REx napravila je krasne fotografije Zemlje i Mjeseca na svom putu u daleki svemir, a fotografija gore prikazuje malecku Zemlju i još manji Mjesec s… više »

COOL!

Znanstvenici pronašli arhaičnu meksičku strukturu koja prikazuje "model svemira"

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Nalazi se u jezeru blizu vulkana Iztaccihuatl, blizu Meksiko Cityja, u mjestu Nahualac. Prema starim mezoameričkim mitovima o stvaranju svijeta, čudovište slično krokodilu, Cipactli,… više »

ČUDA!

Što sve znanost sprema ove godine?

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

BBC nabraja velike iskorake u znanosti i istraživanju svemira koji se spremaju za ovu godnu. Indija će ove godine pokrenuti svoju misiju Chandrayaan 2, a plan je spustiti rover na Mjesec… više »

2015 - asteroid u obliku lubanje
UPS?

Golemi asteroid u obliku lubanje leti prema Zemlji

objavljeno prije 20 dana i 8 sati

Zove se 2015 jer je te godine prvi puta preletio kraj Zemlje, asteroid su prvi puta zamijetili jer se jako približio našem planetu. Usto, njegov je oblik vrlo… više »

Mjesec
Hmmm

Trump ima velike planove za NASU - no hoće li ih baš NASA realizirati?

objavljeno prije 21 dan i 8 sati

Donaldu Trumpu svijet više nije dovoljan. Za SAD, odsad je samo "svemir granica", a svojem je Kongresu šapnuo da otisci američkih stopala na dalekim svjetovima više nisu… više »

STVARNO?

Roboti će uzeti sve poslove - osim ova tri

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Roboti i umjetna inteligencija krenuli su putem odavno opisanim u znanstveno-fantastičnim romanima - rade sve više poslova umjesto ljudi, uče zapanjujuće brzo i postaju prava prijetnja… više »

EH, DA...

Prvi kineski car želio je biti besmrtan

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Qin Shihuang, prvi kineski car poznat po svojoj okrutnosti naredio je svojim službenicima da mu pronađu eliksir besmrtnosti, otkriva dvije tisuće godina star tekst otkriven za… više »

WOW!

Vojni kompleks star 4 tisuće godina otkriven u Siriji

objavljeno prije 27 dana i 5 sati

Vojni kompleks star 4.000 godina koji obuhvaća utvrde, kule i zidine koje su međusobno komunicirali svjetlosnim znakovima, otkriven je u Siriji zahvaljujući analizi zračnih i satelitskih… više »

PRIJAVITE SE!

Zimska škola Innovation Academy

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Innovation Academy projekt je namijenjen učenicima srednjoškolske dobi čiji je cilj upotpuniti njihovo obrazovanje znanjem i vještinama koji će im biti potrebni u budućnosti.… više »

BRAVO

MilliDrop Analyzer - čudo za analiziranje bakterija

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U okviru svojeg istraživačkog projekta Obzor 2020. EU planira potrošiti gotovo 7,5 milijardi eura na istraživanje o poboljšanju zdravstvene skrbi u Europi u razdoblju od 2014.… više »

NEMA MALIH ZELENIH...

Ništa od vanzemaljaca - na Oumuamuau nema tehnologije

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Prije nekoliko dana NASA je zakazala hitnu konferenciju za novinare za ovaj četvrtak, 14. prosinca, kako bi podijelili rezultate skeniranja stranog objekta koji prolazi… više »