« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana
STVARNO?

Vježbati treba - 5 minuta dnevno?

Samo pet minuta rekreacije dnevno poboljšava zdravlje i kondiciju, pomaže nam da bolje spavamo i podiže nam energiju

Ne morate se ubijati od vježbanja
Ne morate se ubijati od vježbanja (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

savjeti

,

tabata trening

Vježbanje treba svakoj osobi i jednostavno mora postati dnevna navika, no problem je u tome što ga većina doživljava kao nešto za što je potrebno dosta vremena i onda - preskaču, pa na kraju i odustanu.

No, griješe - znanstvenici sa Sveučilišta Utah kažu da čak i pet minuta rekreacije dnevno poboljšava zdravlje i kondiciju, pomaže nam da bolje spavamo i podiže nam energiju. Jednostavno, svaka minuta fizičkog napora se broji

Studija objavljena u časopisu Obesity pokazala je da, kada govorimo o apetitu, jednak učinak na njega ima svakodnevno jednosatno vježbanje i ono petominutno.

Znanstvenici su pratili dvije skupine pretilih ispitanika koji su trebali skinuti kilograme. Jedna skupina je vježbala sat vremena dnevno, druga po pet minuta. I kod jednih i kod drugih se apetit smanjio, odnosno i kod jednih i kod drugih je u krvi izmjerena ista razina proteina koji kontrolira apetit.  

Možda ste čuli za tzv. Tabata trening koji traje četiri minute, a sadrži vježbe visokog intenziteta i pauze od 10 sekundi. Pokazalo se da ova vrsta treninga ima izuzetne rezultate na kondiciju i snagu. 

Evo kako da uvrstite petominutno vježbanje u svakodnevicu

  • ako gledate film iskoristite TV reklame za vježbanje
  • vježbajte dok perete zube
  • hodajte umjesto da se vozite 
  • idite stubama umjesto dizalom

Ili pustite ovaj video:

11.05.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno