« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
KONSTANTNA PRIJETNJA

Vojska Sjeverne Koreje iz dana u dan sve moćnija

Južnokorejska vojska broji 700.000 pripadnika uz pomoć 28.000 američkih vojnika koji se nalaze na poluotoku, što je za 300.000 boraca manje od sjevernog susjeda

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

Južna Koreja

,

nuklearna bomba

,

Korejski rat

Unatoč tomu što im je gospodarstvo gotovo na rubu sloma, vojska Sjeverne Koreje nikad nije bila jača, prenosi Hina istraživanje južnokorejskog instituta.

U svom izvješću za 2011. godinu institut navodi da je tijekom prošle godine broj vojnika u oružanim snagama Sjeverne Koreje porastao na 1,08 milijuna a da je povećan i broj ratnih brodova, tenkova i protuzrakoplovnih sustava. Upozorava se da je prema tim podacima sjevernokorejska vojska snažnija od južnokorejske.

Institut kaže da je jedini način na koji Južna Koreja može odvratiti napad sjevernog susjeda taj da se jasno da do znanja da će južnokorejske snage stupiti u rat i uzvratiti bez obzira na intenzitet agresije, makar se radilo o gerilskom ratu.

Južnokorejska vojska broji 700.000 pripadnika uz pomoć 28.000 američkih vojnika koji se nalaze na poluotoku, što je za 300.000 boraca manje od sjevernog susjeda.

Južnokorejsko ministarstvo obrane u srijedu je priopćilo da će tijekom siječnja sa SAD potpisati operativni plan o pripremama za odvraćanje potencijalne agresije i povećati broj zajedničkih vježbi.

Sjeverna Koreja, koja je dva puta testirala nuklearnu bombu, je u više navrata zaprijetila da će južnokorejski glavni grad Seul pretvoriti u "more vatre" ako dođe do sukoba.

04.01.2012. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno