« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana
PROBLEMI?

VW u novim problemima - tek pola modela zadovoljava nove standarde

Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila

Niti Golf još nije dobio certifikat...
Niti Golf još nije dobio certifikat... (Arhiva)
Više o

VW

,

standardi

Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP). Taj je regulatorni test položilo samo sedam od 14 glavnih linija Volkswagenovih modela, izvijestili su iz njemačke kompanije.

"Novi su testovi opsežniji i traju dva do tri puta dulje no što je dosada bio slučaj. Odvojeno se moraju testirati čak i modeli iz ograničenih linija", kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru s novinarima čelnik VW-ova odjela prodaje i oglašavanja  osobnih automobila Thomas Zahn.

"Idući će mjeseci za nas biti izazovni", naglasio je Zahn. Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila, dodao je on, kazavši kako očekuje da će Golf proći test usklađenosti sa standardom WLTP-a najkasnije krajem rujna.

Proizvođači poput Daimlera, Volkswagena i dobavljača Valea snizili su procjene dobiti, navodeći kao razlog posustajanje globalne prodaje zbog kašnjenja povezanog s pribavljanjem certifikata o usklađenosti s novim standardima.

01.09.2018. 12:43:00
Novi komentar
nužno
nužno