« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
NOVOSTI

Xiaomi predstavio miša sa senzorom otiska prsta - Smart Fingerprint Mouse

Ovih dana pokazali su računalni miš sa skenerom otiska prsta na kućištu, koji je osmišljen kako bi osigurao vlasniku dodatnu razinu zaštite od neovlaštenog pristupa trećih strana

Smart Fingerprint Mouse
Smart Fingerprint Mouse (Xiaomi)
Više o

Xiaomi

,

Smart Fingerprint Mouse

Nakon ulaska u tržište prijenosnih računala, Xiaomi je pokrenuo nekoliko perifernih proizvoda, poput bežičnog miša, mehaničkih tipkovnica, adaptera itd. Ovih dana pokazali su računalni miš sa skenerom otiska prsta na kućištu, koji je osmišljen kako bi osigurao vlasniku dodatnu razinu zaštite od neovlaštenog pristupa trećih strana. Novi proizvod dolazi pod podmarkom Mijia

Xiaomi Smart Fingerprint Mouse ima relativno jednostavan dizajn. Ubiti je optički miš sa žičnom vezom i malim dodirnim područjem ispred kotačića za upravljanje. Tu je proizvođač postavio skener otiska prsta, za koji se ispostavilo da ima neobično širok raspon primjene zaštite. 

Na primjer, može zaštiti osim podataka pohranjenih u memoriji računala i račune za sve vrste resursa, aplikacija za bankarstvo, pa čak i e-poštu. Ukupno, prema proizvođaču, u memoriji možete unijeti podatke o 100 računa.

Također, Smart Fingerprint Mouse ima Microsoftov sigurnosni certifikat, što znači da se može koristiti za autorizaciju u sustavu Windows 10 pomoću funkcije Hello, što eliminira potrebu za unošenjem lozinke.

Ovaj pametni miš opremljen je vrlo osjetljivim optičkim senzorom, koji osigurava 1600dpi višeslojni adaptivni sustav. I ne samo to, lijevi i desni ključevi mogu izdržati najmanje 5 milijuna klikova.  

Smart Fingerprint Mouse dostupan je u crnoj, srebrnoj i titan bijeloj boji kućišta od visoko kvalitetnog polikarbonata. Maloprodajna cijena miša u Kini iznosi 31 dolar.

Samo bi vas još podsjetili da Xiaomi ima i odličan miš za gamere i zove se Xiaomi Professional Gaming Mouse.

Piše: Sanja Ledinek
13.03.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno