« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
Ma daj!

Zapadni svijet uskoro će prestati konzumirati alkohol

Kažu da ćemo se odreći pravog alkohola u zamjenu za - sintetički - vjerujete li u to, ili će vam domaći proizvođači i dalje biti izbor?

Alkohol koji ne razvaljuje?
Alkohol koji ne razvaljuje? (Pixabay)
Više o

alkohol

,

sintetički alkohol

,

alcosynth

,

mamurluk

Sintetički alkohol u korist kojega bismo se trebali odreći onog dobrog, starog i isprobanog, neće izazivati mamurluk.

Bit će poznat pod nazivom 'alcosynth' ilitiga 'sintetički alkohol', a osim mamurkua, pružat će sve "dobrobiti" koje pruža i obični alkohol.

Osim sintetičkog alhohola, stručnjaci smatraju da će duhan i cigarete za otprilike desetak godina biti u potpunosti zamijenjene električnim cigaretama.

Između 2014. i 2015. u Velikoj Britaniji oko 1.1 milijun ljudi priznalo je da je bilo hospitalizirano zbog konzumacije alkohola, a to je državu koštalo oko 3.5 milijarde funti godišnje.

Vjeruje se da će sintetički alkohol omogućiti osobama opuštanje, no ne i opasne nuspojave. Profesor David Nutt, jedan od stručnjaka koji rade na razvijanju ove vrste pića tvrdi da će ono promijeniti našu kulturu: "Ako ne bude pijanstva, neće biti nasilja ni povraćanja."

"Postoje osobe koje piju kako bi se alkoholizirale da "pobjegnu od svega", no većina nas samo želi uživati u alkoholu, a nekima čak i male količine mogu smetati", govori Nutt. Također upozorava da alkohol ubija više ljudi od malarije, meningitisa i tuberkuloze zajedno. 

Ne bi li bilo fantastično kad bismo alkohol mogli zamijeniti nečim što nije smrtonosno?

Piše: Andrea Holi
18.12.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno