« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
SPAS?

Započela druga faza otpisa dugova

Građane će u centrima dočekati posebno oformljeni timovi sastavljeni od stručnih osoba iz centara za socijalnu skrb, Financijske agencije i Porezne uprave

Prijavite se ako zadovoljavate kriterije
Prijavite se ako zadovoljavate kriterije (Arhiva)
Više o

kriterij B

,

otpis dugova

Kriterij B ispunjavaju fizičke osobe čija mjesečna primanja u posljednja 3 mjeseca (koji prethode podnošenju zahtjeva) ne prelaze 2.500 kuna za samca odnosno 1.250 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive, nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogli koristiti ili prodati u svrhu podmirenja, nemaju oročena sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji. 

Zahtjev koji građanin dostavlja centru za socijalnu skrb mora sadržavati: zahtjev za otpis duga na propisanom obrascu, pregled duga, dokument koji uz predočenje osobne iskaznice podiže u svakoj poslovnici Financijske agencije (FINA), potvrdu općinskog suda o vlasništvu nekretnina.

Navedena dokumentacija ovlaštenom se centru može dostaviti osobno ili poštom. Građane će u centrima dočekati posebno oformljeni timovi sastavljeni od stručnih osoba iz centara za socijalnu skrb, Financijske agencije i Porezne uprave.

Centri će u roku od 15 dana od dana primitka potpune/ispravne dokumentacije utvrđivati ispunjava li građanin podnositelj Zahtjeva uvjete prema Kriteriju B.

Ako podnositelj Zahtjeva ispunjava uvjete prema Kriteriju B, centar za socijalnu skrb će to potvrditi potpisom i žigom na odgovarajućem mjestu u obrascu Zahtjeva te o tome obavijestiti podnositelja Zahtjeva odnosno dostaviti mu potvrđenu dokumentaciju na način na koji je podnositelj to naznačio u obrascu Zahtjeva. Građanin se zatim, s potvrđenom dokumentacijom, obraća svojim vjerovnicima, naznačenima na Pregledu duga.

03.04.2015. 12:15:00
Novi komentar
nužno
nužno