« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
FORA!

Zašto bi svaki dan trebali popiti - kakao

Osim što ovaj ukusan napitak dobro djeluje na raspoloženje i opušta nas, znanstveno je potvrđeno da je izuzetno blagotvoran za žene u postmenopauzi

Napravite si kakao svaki dan!
Napravite si kakao svaki dan! (Arhiva)
Više o

kakao

,

antioksidansi

,

afrodizijak

,

flavanoli

,

fitonutrijenti

Kakao je jedan od onih napitaka koji nam rijetko padaju na pamet - obično ga povezujemo s klincima koji ga jednostavno obožavaju i koji im kupimo u kafiću da nam daju malo mira, no zapravo bismo ga svi trebali piti svaki dan.

Zašto? Razloga je više, a osim što ovaj ukusan napitak dobro djeluje na raspoloženje i opušta nas, znanstveno je potvrđeno da je izuzetno blagotvoran za žene u postmenopauzi, ali i za sve ostale.

Tromjesečno istraživanje u kojem je sudjelovala skupina žena koje su prošle menopauzu pokazalo je da su sve one koje su svakodnevno pile kakao imale puno manji rizik od srčanog udara i razvoja koronarnih bolesti. Naime, flavanoli (fitonutrijenti iz kakaa) smanjuju krutost krvnih žila i snižavaju krvni tlak. 

Osim što dobro djeluje na srce i krvne žile, kakao regulira razinu šećera u krvi, potiče pamćenje i koncentraciju, snažan je antioksidans i afrodizijak.

Naravno, govorimo o pravom, gorkom kakau, no kako biste zaista uživali u napitku slobodno u njega dodajte žličicu šećera.

03.02.2018. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno