« Seks
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
HE HE

Zašto se muškarci trebaju često seksati?

Osim očitog razloga - zato što to žele, ima i nekoliko zanimljivih posljedica čestog seksa, naročito za one u zrelijim godinama

Više seksa - bolje pamćenje
Više seksa - bolje pamćenje (Arhiva)
Više o

muškarci

,

seks

,

redovit seks

,

pamćenje

Muškarci su ti koji se obično žale na premalo seksa, a kad vide novo istraživanje provedeno na britanskom sveučilištu u Coventryju, vjerujemo da svojoj dragoj neće dati mira sve dok ne budu zadovoljni učestalošću.

Naime, pokazalo se da muškarci koji redovito upražnjavaju seks imaju poboljšane kognitivne funkcije i bolje pamćenje od onih koji to rade rijetko, a to se naročito odnosi na starije od pedeset godina. 

Seks je, jednostavno rečeno, najbolji mogući lijek za mozak, jer su rezultati prilično spektakularni - oni koji se redovitije seksaju od svojih vršnjaka imaju prosječno 23 posto bolje rezultate na testovima kognitivnih sposobnosti!

Što se tiče pamćenja, tu je situacija nešto blaža, pa je razlika samo tri posto u korist onih s redovnim seksualnim odnosima.

Kako se tijekom seksa oslobađa dopamin, jedan od glavnih neurotransmitera u mozgu, upravo je to razlog usporavanja starenja mozga i održavanja ovog vitalnog organa u formi, pa vjerujemo da vam za kraj ne trebamo savjetovati što da radite - do sad ste i sami shvatili ...

20.02.2016. 23:02:00
Novi komentar
nužno
nužno