« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
Split

Završeni "Dani Dioklecijana 2009."

Proglašenjem pobjednika Dioklecijanovog teniskog kupa uz prigodni kulturni i zabavni program noću na utorak u Splitu završeni su "Dani Dioklecijana 2009."

(Paun Paunović/CROPIX)
Više o

Split

,

Splitsko ljeto

Programe dvotjedne manifestacije posjetilo je više od 100.000 Splićana i gostiju.

Teniski Dioklecijanov kup igrao se u kategorijama muških, ženskih i mješovitih parova, a sudjelovalo je ukupno 70 parova.

Kriterij za sudjelovanje u natjecanju muških parova na Dioklecijanovom teniskom kupu bio je da par (oba tenisača) mora imati ukupno 100 ili više godine, a pobjednici su Ivica Drlje i Niko Vranješ kojima je dodijeljen pehar i odličje s Dioklecijanovim likom.

Jednaku nagradu primio je i ženski pobjednički par, Suzana Štimac i Hajdi Krstulović, s time da su ženski parovi (obje tenisačice) na ovome turniru morali imati ukupno 85 ili više godine.

U konkurenciji muško-ženskih parova, koja se igrala po kriteriju da par mora imati ukupno 75 ili više godina, pobjednice su Mirjana Čagalj i Ivica Drlje.

Predsjednica Turističke zajednice Splita Ružica Mikačić je na završetku manifestacije rekla kako su "Dani Dioklecijana 2009." obogatili turističku ponudu Splita, što je i cilj manifestacije.

Tijekom dvotjedna trajanja "Dana Dioklecijana 2009." u Splitu su nastupili brojni domaći i inozemni glumci, pjevači, ulični zabavljači i klape.

Izvor: Hina

01.09.2009. 09:26:33
Novi komentar
nužno
nužno