« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ISTRAGA U TIJEKU

Zbog namještanja utakmica suspendiran ukrajinski sudac

Oleg Orjehov priznao je antikorupcijskoj komisiji UEFA-e da je bio u kontaktu s prvoosumnjičenim u kladioničarskoj aferi

(Dreamstime)
Više o

Oleg Orjehov

,

suspenzija

,

UEFA

,

Ukrajina

,

kladioničarska afera

Ukrajinski nogometni sudac Oleg Orjehov suspendiran je do strane Europskog nogometnog saveza (UEFA) zbog namještanja utakmica europskih nogometnih kupova, tvrdi njemački magazin Der Speigel.

Vijest njemačkih medija nisu potvrdili izvori iz UEFE, ali je nisu ni otpovrgnuli, već su izjavili kako je istraga u tijeku.

Prema Spiegelu, Orjehov je sam priznao anti-koprupcijskoj komisiji UEFA-e da je bio u kontaktu s prvoosumnjičenim u velikoj aferi oko namještanja nogometnih utakmica koja je pokrenuta iz Njemačke.

Isti list navodi da je ukrajinski sudac ipak opovrgnuo sumnje u namještanje rezultata utakmice Europske lige u studenome između Basela i sofijskoga CSKA, na kojoj je upravo on bio glavni sudac.

Prošlog tjedna UEFA je obznanila da je pod istragom šest utakmica kvalifikacija za Europske ligu i jedna utakmica Lige prvaka. UEFA je pritom spomenula da su pod istragom utakmice u kojima su nastupala dva albanska kluba KF Tirana i KS Vlaznija, latvijski FC Dinaburg, slovenska Ljubljana i mađarski Honved.

 

Dosad je u aferi oko namještanja utakmica uhićeno 17 osoba. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 20:49:21
Novi komentar
nužno
nužno