« Muškarci
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?!

Žene ne traže samo „dobre dečke”

Rješenje nisu ni dobri dečki, ni zločesti dečki, već oni velikodušni.

Stvarno fora?!
Stvarno fora?! (Pixabay)
Više o

altruizam

,

veza

Kad žene krenu u potragu za ozbiljnim partnerom za dugoročnu vezu, prva i osnovna osobina koju traže je - altruizam.

Rezultat je to koji studije uporno pokazuju, a mi ćemo spomenuti jednu od takvih, objavljenu u časopisu British Journal of Psychology. U njoj se, naime, uočilo, da su altruistični muškarci najpoželjniji partneri, a i češće se seksaju.

Studija se sastojala od dva dijela. U prvom dijelu, pojedinci koji su se izjasnili kao altruistični (u smislu da na neki način pomažu drugima, npr. davanjem novca u dobrotvorne svrhe), izjasnili su se kao zanimljiviji suprotnome spolu, imali su više seksualnih partnera i, ako su bili u vezi, češće su se seksali.

U drugome dijelu, sudionici koji su bili voljni donirati monetarnu pomoć, također su prijavili da su imali više seksualnih partnera s kojima su bili u vezi, više onih s kojima su imali samo jednokratne avanture i više njih u proteklih godinu dana od ostalih sudionika.

U istraživanju iz 2016. žene su tvrdile da radije odabiru sebične, privlačne muškarce za jednonoćne avanture. No za dugoročnu vezu potreban im je muškarac „dobrog srca", bez obzira bio on zgodan ili ne.

Radi se, dakle, o altruističnosti. Nije dovoljno biti samo „dobar dečko". Tko bi rekao...

Piše: Andrea Holi
03.04.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno